chata u přehrady

Soukromý investor

Požadavky investora při rekonstrukci stávající rodinné chaty byl exteriér z moderních materiálů a maximální užitnost venkovního prostoru s výhledem na přehradu. Návrh Interiéru byl konzultován s jeho paní, která chtěla tradiční anglický venkovský komfort  s nádechem přímořského akcentu. Vznikla tak syntéza více prvků a stylů, které dotvářejí kouzlo nedostupnosti místa a zárověň pohodlí, které svým obyvatelům skýtá.

Konstrukce nové hmoty je rámovou dřevostavbou posazenou na původní kamenný sklep. Skladba stěny je difuzně otevřená vyplněná kamennou vatou a oplátěnou zvenku hofatexem a zevnitř OSB deskou. Venkovní obkladový materiál na stěny je použita omítka a provětrávaný obklad svislými palubkami s integrovanými pojezdy na okenní dřevěné žaluzie. Střecha je oplechována z šedého titanzinku.

Vstup do oběktu probíhá z ocelového demontovatelného schodiště z terénu pod terasou, toto schodiště se dá přez zimu rozložit a uklidit do zamykatelného sklepa. Zádvěří objektu s integrovanou skříní, slouží zároveň jako jedinná komunikační zóna v objektu se vstupy na samostatné wc, do koupelny, do obývacího pokoje s kuchyňským koutem. Zároveň zde začíná schodiště do dvou samostatných pokojů v podkroví.

Zajímavost na projektu je, že k objěktu nevede žádná komunikace a včechen materiál musel být dopravován na loďce.

Tento projekt je nyní v realizaci.

Technické parametry stavby:

  • užitná plocha stavby: 36 m2
  • obvodové zdivo: Rámová difuzně otevřená dřevostavba, provětrávaný dřevěný obklad/ omítka.
  • otvory: imitace Dřevohliník, dřevěné okenice.
  • vytápění: elekrické topení + krbová vložka
  • celkové náklady na výstavbu: –

kontakt

IČO: 049 01339

Viniční 3067/240
Brno-Židenice, 61500
Czech Republic

 

info@architektnovotny.cz

novotny.architekt@email.cz

mob: +420 732 378 816

tel: +42 (0) 732 378 816

www.architektnovotny.cz